Inicio Comunidad Valenciana Un total de 27 espectacles han sigut nominats als Premis de les...

Un total de 27 espectacles han sigut nominats als Premis de les Arts Escèniques Valencianes

0


27 produccions valencianes s’han seleccionat com a finalistes als Premis de les Arts Escèniques Valencianes de la Generalitat, uns premis que reconeixen els millors espectacles i professionals de les arts escèniques valencianes i que representants de les 11 associacions de les arts escèniques que componen la Mesa de la Cultura Valenciana (MECUV) han triat.

Els Premis de les Arts Escèniques, que organitza l’Institut Valencià de Cultura, es lliuraran l’1 d’octubre en una gala que se celebrarà al Teatre Principal de València i que À Punt retransmetrà en directe. Rafa Alarcón serà el mestre de cerimònies en una autèntica festa de les arts escèniques valencianes amb actuacions en directe de teatre de carrer, dansa, teatre per a xiquets i xiquetes i música a càrrec del grup Melomans.

‘Mulïer’, producció de la companyia Maduixa Teatre, és l’espectacle que més nominacions ha aconseguit: sis candidatures (millor direcció escènica, millor direcció coreogràfica, millor ballarina, millor espectacle d’arts de carrer, millor composició musical i millor vestuari). La segueix ‘La Celestina’, de Bambalina Teatre Practicable, amb cinc nominacions (millor direcció escènica; millor actriu; millor versió, adaptació o traducció; millor escenografia, i millor espectacle de teatre).

L’Institut Valencià de Cultura ha obtingut nou nominacions pels muntatges ‘Cuzco’, ‘Divines paraules’, ‘Els nostres’, ‘La guerra dels mons 2.0’ i ‘De Sukei a Naima’. També hi destaquen les companyies Maduixa Teatre, Bambalina Teatre Practicable i La Teta Calva, les tres amb sis candidatures.

Els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018 suposen la recuperació d’aquests premis, que el Govern anterior va deixar de celebrar l’any 2010. Reconeixen l’excel·lència dels professionals de les arts escèniques valencianes i tenen com a objectiu augmentar la visualització i el reconeixent social del seu treball.

Finalistes Els finalistes al premi a la millor direcció escènica són: Joan Santacreu, per ‘Mulïer’; Jaume Policarpo, per ‘La Celestina’, i Eva Zapico, per ‘Medul·la’. Mamen García, per ‘Mulïer’; Daniel Abreu, Gustavo Ramírez i Eduardo Zúñiga, per ‘Lluita’, i Ángela Verdugo, per ‘A-normal o la oveja errante’ són els candidats al premi a la millor direcció coreogràfica.

Els nominats al millor actor són Leo De Bari, per ‘Sindrhomo’; Bruno Tamarit, per ‘Cuzco’, i Josep Manel Casany, per ‘Nadal en casa els Cupiello’. Les finalistes a la millor actriu són Merce Tienda, per ‘Sindrhomo’; Sílvia Varelo, per ‘Cuzco’, i Águeda Llorca, per ‘La Celestina’.

Salvador Rocher, per ‘PI’; Santiago Martínez, per ‘Medul·la’, i Toni Aparisi, per ‘Divines paraules’, són els nominats al premi al millor ballarí. Isabel Abril, per ‘Salt’; Ana Luján, per ‘Divines paraules’, i Laia Sorribes, per ‘Mulïer’, són les candidates a la millor ballarina.

En la categoria millor espectacle per a xiquets i xiquetes, hi han sigut finalistes les produccions ‘Les aventures de Tomasa Sawyer’ de La Teta Calva i Escalante Centre Teatral; ‘Les 7 diferències’ de la companyia El Pont Flotant i Escalante Centre Teatral; ‘Kiti Kraft’ de Bambalina Teatre Practicable i ‘Pequeño Big Blue’ de PanicMap.

Els candidats al millor espectacle de carrer són ‘DeTraca’ d’A Tempo Dansa, ‘Mulïer’ de Maduixa Teatre i ‘Olea’ de la companyia Visitants. Al millor espectacle de circ, els nominats són ‘Emportats’ de la companyia La Trócola Circ, ‘Comissura’ de la companyia Patrícia Pardo i ‘Habitació 801’ de la companyia Lucas Locus.

Víctor Sánchez Rodríguez, per ‘Cuzco’; María Cárdenas, per ‘Sindrhomo’, i Patrícia Pardo, per ‘Comissura’, són els candidats al millor text. Xavo Giménez i María Cárdenas, per ‘Les aventures de Tomasa Sawyer’; Jaume Policarpo, per ‘La Celestina’, i Xavier Puchades, per ‘Classe’, són candidats al premi a la millor versió, adaptació o traducció.

A la millor composició musical han sigut finalistes Damián Sánchez, per ‘Mulïer’; Luna y Panorama de los insectos, per ‘Medul·la’, i Carles Chiner, per ‘Amèlia’.

A la categoria de millor escenografia, hi opten Jaume Policarpo, per ‘La Celestina’, Los Reyes del Mambo, per ‘L’alegria està ací dins’, i Luis Crespo, per ‘Els Nostres’. Mingo Albir, per ‘Cuzco’; Ximo Rojo, per ‘La guerra dels mons 2.0’, i Juanjo Llorens, per ‘PI’, són els finalistes a la millor il·luminació.

Joan Miquel Reig, per ‘Mulïer’; Pascual Peris, per ‘Amèlia’, i Pascual Peris, per ‘De Sukei a Naima’, són els finalistes per al premi al millor vestuari.

Els finalistes al millor espectacle de dansa són ‘Medul·la’ de La Coja Dansa, ‘A-normal o la oveja errante’ de La Siamesa, ‘Lluita’ de La Teta Calva i ‘Salt’ de Fil d’Arena.

Finalment, els nominats al millor espectacle de teatre són ‘La Celestina’ de Bambalina Teatre Practicable, ‘Classe’ de Teatre en companyia i La Medusa, ‘Sindrhomo’ de La Teta Calva i ‘La capilla de los niños’ de Perros Daneses.

Comité seleccionador Representants que els han designat 11 associacions de les arts escèniques que componen la Mesa de la Cultura Valenciana (MECUV), després de consultar els seus respectius associats, han seleccionat els nominats als Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Els representants són Carmen Varela, per l’Associació Valenciana d’Escriptors i Escriptores Teatrals (AVEET), Rafa Contreras per l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), César García per l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV), Jéssica Martínez pel Comité Escèniques, Alfred Picó per l’Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ (AVETID), José María Bullón per l’Associació de Gestors i Gestores Culturals del País Valencià (AGCPV), Jacobo Pallarés per la Federació d’Espais Teatrals Independents (FETI), Amadeo Vañó per l’Associació de Distribuïdors Valencians d’Arts Escèniques i de Música (ADVAEM), Verónica García per l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED), Juan Luis Mira per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i Ana Henar per l’Associació de Professionals de Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV).


- Te recomendamos -