Inicio Comunidad Valenciana Marzà: 'Organitzem un esdeveniment per a donar a conèixer els avantatges de...

Marzà: 'Organitzem un esdeveniment per a donar a conèixer els avantatges de l'FP i els ensenyaments artístics i esportius'

0


El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, a qui han acompanyat el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler; la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, i el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha presentat l’esdeveniment AVANT FP-ERE, que se celebra del 14 al 16 de desembre al Museu de les Ciències de València.

Avant és una mostra que posa en valor els estudis d’FP i els ensenyaments de règim especial. “És una gran trobada on participen els estudiants que es formen en aquests cicles, però que també vol donar a conèixer a la societat valenciana totes les connexions que aquests estudis tenen amb el mercat laboral”, ha destacat Marzà, i hi ha afegit que “mai s’havia fet un esdeveniment de les característiques d’Avant. Cal fer visibles els avantatges de l’FP i dels ensenyaments artístics i esportius que oferim”.

En Avant participen les 26 famílies d’FP, els conservatoris elementals i professionals de música i dansa, les escoles d’arts plàstiques i disseny i els ensenyaments d’emergències i esportius.

En total hi participen de manera directa un centenar de centres educatius: una trentena, de les comarques d’Alacant; una desena de les comarques de Castelló i mig centenar, de les comarques de València; amb 500 alumnes i 250 docents implicats. Es faran 300 activitats en 80 estands, dividits en huit zones diferents que ocuparan tot el Museu de les Ciències.

També es comptarà amb unes 200 institucions i empreses col·laboradores i s’espera que durant el cap de setmana del 14 al 16 de desembre visiten AVANT, com a mínim, 15.000 persones aproximadament.

Millores en l’FP i els ensenyaments de règim especial Aquest curs hi ha 90.638 alumnes que estudien cicles d’FP a 398 centres educatius: 30.900 alumnes, a 138 centres de les comarques d’Alacant; 10.470, a 52 centres de les comarques de Castelló, i 49.268 alumnes, a 208 centres de les comarques de València.

Pel que fa als ensenyaments de règim especial, el nombre d’alumnes estimat és d’aproximadament 22.000 que cursen els estudis a 164 centres: uns 7.000 que estudien a 48 centres de les comarques d’Alacant; uns 2.700 alumnes que estudien a 21 centres de les comarques de Castelló, i uns 12.000 alumnes que cursen els estudis a 95 centres de les comarques de València.

Vicent Marzà ha comentat que “durant aquesta legislatura hem centrat les millores a ampliar l’oferta de l’FP, adaptar-la a cada entorn i millorar la qualitat d’aquests estudis” i ha aclarit: “En molts debats educatius es diu que sobren estudiants universitaris. No és cert. Falten estudiants d’FP i per a tindre’n més, cal millorar-ne l’oferta. I això hem fet”.

“L’adaptació de l’oferta educativa a les necessitats de cada entorn ha sigut un dels grans reptes per a millorar l’FP valenciana, ja que hi havia sectors productius valencians que buscaven gent formada i no la tenien”, ha explicat el secretari autonòmic Miquel Soler, i hi ha afegit: “Això afavoreix l’ocupabilitat amb èxit dels nostres estudiants i facilita personal ben format en el sector productiu valencià”.

Així mateix, la directora general Marina Sánchez ha recordat que “era imprescindible la dotació d’equipament i material tan necessaris en aquests estudis. Feia anys que no es feien licitacions per a comprar material i aquests anys ho hem fet per diversos milions d’euros. Sense anar més lluny, el mes de setembre vam fer efectius 4,3 milions d’euros per a dotar de material nou famílies professionals”.

Durant aquests quatre anys s’han implantatuns 300 cicles, i s’ha adaptat aquesta ampliació d’oferta a les necessitats del teixit productiu valencià per a afavorir l’ocupabilitat de l’alumnat i facilitar personal ben format als sectors productius.

També s’han augmentat les unitats educatives fins a arribar-ne a les 4.475, que són 425 més que en la legislatura anterior. Conseqüència d’això ha sigut l’ampliació en l’oferta de més de 12.500 places en diferents cicles formatius; així mateix, totes aquestes mesures han estat acompanyades d’una ampliació del personal docent durant aquesta legislatura, i una inversió important en equipament i materials.

Avant FP-ERE El conseller ha explicat que “per a completar els eixos de treball d’aquests quatre anys calia iniciar un nou repte: visibilitzar l’FP i situar-la al lloc que li pertoca, eixa és la raó de ser d’Avant”.

La mostra s’organitza en huit zones. L’espai Orienta està dedicat a propostes i tallers pràctics per a aprendre a ser un bon gestor econòmic en l’entorn social, conèixer les noves metodologies Agile, millorar l’ocupabilitat i incrementar el potencial personal en el món laboral i l’emprenedoria.

Innova és un espai on els centres educatius, empreses referents en el seu sector i instituts tecnològics mostraran conjuntament les competències necessàries per a poder incorporar-se en un mercat laboral més exigent. Així mateix, es realitzaran diferents tallers que aproparan els assistents a tecnologies d’última generació, alhora que podran participar en primera persona en els últims avanços que s’han donat en cada sector.

Amb Emprén es destina un espai als emprenedors i les emprenedores estudiants de Formació Professional on, acompanyats pel centre educatiu de referència d’aquests, mostraran els seus projectes i idees amb la finalitat de transmetre l’esperit emprenedor del sistema educatiu valencià.

Les exhibicions de capacitats tècniques d’alt nivell i les demostracions d’habilitat de l’alumnat seran les protagonistes de la zona Skill, on també es faran ‘tests projects’ d’entrenament per a l’actuació en el campionat Spainskills 2019.

La zona Experimenta està pensada perquè els visitants hi puguen tocar i viure la tecnologia, les arts creatives, la indústria 4.0 i l’esport.

Pensat com un espai per a sorprendre i mostrar el millor de l’FP i els ensenyaments de règim especial de la manera més espectacular i sorprenent, a l’escenari Square es podran gaudir activitats com ‘performances’, música, desfilades de moda, actuacions musicals, ponències, presentacions d’influenciadors (‘influencers’) i altres creacions.

Enjoy és la zona pensada per a sentir les vibracions i deixar el cos expressar-se al ritme de la música de discjòqueis que es formen al nostre sistema educatiu, així com gaudir experiències com la ‘silent disco’ o participar en un taller de discjòqueis que ofereix l’IES La Marxadella de Torrent.

Entre els influencers que visitaran Avant es troben l’Associació Peloki, creadors de la websèrie ‘Liars’ (guanyadora del Premi IVAJ Websèrie Jove 2018); el cantant i participant d’OT, Agoney; la cantant finalista de Factor X i actriu de ‘Liars’, Elena Farga; la influenciadora en perruqueria i maquillatge Paloma Barba; els xefs Pablo Montoro, Begoña Rodrigo i Bárbara Amorós; els dissenyadors de moda emergents Antonio Segura, Sonia Carrasco i Atelier Palometa, i l’enginyer informàtic i expert ‘hacker’, Deepak Daswani.

Tota la informació d’AVANT es pot consultar en consultar ací


- Te recomendamos -