L’Institut Valencià de Cultura ha participat en la presentació del ‘Llibre blanc del desenvolupament del videojoc a la Comunitat Valenciana’ a Las Naves. El llibre és una iniciativa de DEV amb la col·laboració de l’IVC i la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament de València.
El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assenyalat que “volem potenciar el videojoc valencià, perquè és una de les industries culturals i creatives valencianes que més ha crescut en aquesta última dècada a escala internacional i perquè és una indústria emergent i dinàmica amb una gran quantitat de talents joves”.
Marzà també ha recordat que “quan vam donar a conéixer i vam posar en marxa el Pla ‘Fes Cultura’, vam voler que la indústria del videojoc figurara dins de les nostres prioritats, ja que sabíem que era un dels sectors amb més perspectives de futur dins de la indústria cultural”.
Entre les mesures previstes de ‘Fes Cultura’ figuren plans formatius i de suport a les empreses del sector. Totes aquestes iniciatives s’estan desenvolupant actualment a través de la Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, que ja preveu els videojocs en la seua convocatòria anual d’ajudes a la producció.
Marzà ha assenyalat que “el sector del videojoc és necessari per a construir una política cultural valenciana que siga motor industrial, font de recuperació i innovació econòmica, i també de millora de la competitivitat. A més, el videojoc pot ser una eina educativa eficaç, que ens servisca per a promoure entre els joves valors d’igualtat i solidaritat, així com per a aprofundir en el plurilingüisme i en la reflexió sobre les diferents cultures”.
El ‘Llibre blanc del videojoc’ El llibre ha estat presentat hui al centre d’innovació Las Naves per José Luis Moreno, director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura; Roberto Jaramillo, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, i Luis Quintans, president de DEV.
El llibre assenyala que la indústria de desenvolupament i producció de videojocs a la Comunitat Valenciana està constituïda per 60 empreses i per 30 estudis a l’espera de constituir-se com a entitat legal.
El regidor d’Innovació, Berto Jaramillo, ha explicat l’impuls al videojoc que se li ha donat des d’institucions com Las Naves: “S’ha potenciat la presència dels desenvolupadors valencians en esdeveniments importants. S’han creat esdeveniments que ja són referents, com el València Indie Summit, que va reunir a Las Naves 500 estudiants i professionals. També s’ha donat suport a noves associacions professionals com el Cercle Valencià del Videojoc”.
El 57 % dels ingressos de les empreses valencianes del sector de videojocs prové del mercat internacional. Hi destaquen els elevats ingressos generats per les empreses valencianes a la regió nord-americana, en la qual es troben els Estats Units, el segon mercat mundial. L’alt nivell d’internacionalització del videojoc valencià es reflecteix en el fet que el 100 % de les produccions estan disponibles en anglés, i superen el castellà.
Durant l’any 2017 la indústria del videojoc va facturar en el nostre territori 10,1 milions d’euros i va emprar 466 professionals de manera directa en un sector el creixement del qual s’ha vist accelerat en els últims anys. Huit de cada deu empreses no existien fa 10 anys, i el 47 % de les empreses han nascut durant els últims 5 anys.
- Te recomendamos -