La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat la tercera edició de la jornada ‘Edusiona’t amb les arts’. L’activitat ha tingut lloc al Centre del Carme Cultura Contemporània de València.
‘Edusiona’t amb les arts 2018’ pretén innovar, unir sinergies i esforços i sumar creativitat. L’objectiu de la jornada és que l’art arribe a l’ensenyament, a la didàctica i a la metodologia com una eina per a l’aprenentatge. En aquest sentit, han participat tant responsables d’Educació com de Cultura de la Conselleria.
En la jornada s’ha presentat l’espai web ‘Motxilla cultural’, versió digital del catàleg d’activitats educatives i culturals per a centres educatius, a càrrec del director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura.
Segons el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, “‘Edusiona’t amb les art’ és el tret d’eixida des del qual l’Institut Valencià de Cultura té la possibilitat de presentar al professorat la seua oferta diversa i de qualitat pel que fa a propostes didàctiques audiovisuals, escèniques i musicals del curs vinent, tant des del punt de vista informatiu com des del vessant formatiu, amb tallers específics per al professorat amb la participació dels professionals dels diferents sectors artístics”.
El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha explicat: “El naixement de la ‘Motxilla Cultural’ digital fa possible que tots els centres educatius valencians tinguen al seu abast molta informació, i actualitzada, de l’oferta cultural valenciana”.
Així, Fullana ha afegit que “en la primera edició, el curs passat, de la «Motxilla Cultural» es catalogaren 254 activitats, de 31 entitats valencianes. Per al curs 2018-2019, amb la difusió digital, s’espera que l’oferta s’amplie significativament, ja que les entitats, a través de la plataforma ‘Motxilla Cultural’, s’encarregaran de nodrir i actualitzar les seues ofertes culturals”.
Aquest catàleg digital, elaborat per les entitats i supervisat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, té la finalitat de ser un instrument per a la informació i la consulta dels centres educatius a l’hora d’elaborar les seues activitats complementàries curriculars.
Podeu trobar la ‘Motxilla Cultural’ ací: consultar Programa La jornada ha comptat amb altres activitats, com la ponència sobre l’art i el joc per a desenvolupar la intel·ligència, impartida pel professor de la Universitat Autònoma de Madrid, Javier Abad Molina.
A més, en aquesta edició, els docents han pogut participar en algun dels sis tallers experimentals amb temàtiques diferents: música (‘Mus’n’babies escola’), dansa (‘Ben ballat’, balls de la música folk valenciana i mediterrània), literatura (‘Escriptura teatral’), art dramàtic (‘(Des)muntant una escena’), audiovisuals (‘L’audiovisual a les aules’) i arts plàstiques (‘Arquikids’).
També s’han fet comunicacions d’experiències de centres educatius valencians. Es podran conéixer diferents projectes que tenen una experiència integradora de les arts i els continguts educatius. Hi participaran 16 centres, 8 d’infantil i primària, i 8 de secundària, formació per a persones adultes i ERE.
La jornada finalitzarà amb una activitat lúdica de ‘soundpainting’, dirigida per Walter Thompson, al claustre gòtic del Centre del Carme. El ‘soundpainting’ és un llenguatge universal de senyals per a la composició multidisciplinària en viu, interpretada per músics, actors, ballarins i artistes visuals.
A més, durant tot el dia, es pot visitar una fireta en què institucions, ONG, entitats i fundacions mostren els seus serveis per a ajudar el professorat a portar avant els seus projectes d’innovació educativa mitjançant les arts.
- Te recomendamos -