La Universitat Europea de València i l’Ajuntament de València, amb El Consorci, han donat este dimecres a conéixer el repte arquitectònic que afrontaran els 60 estudiants inscrits en Architecthon: els participants hauran de repensar la plaça de l’Ajuntament de la ciutat. El concurs d’idees permetrà explorar, des de la contemporaneïtat, els potencials recursos espacials de la ciutat de València, i pensar-los a través d’indicadors mediambientals, socials i de gènere per a la millora de l’espai públic.
El repte proposat posarà a prova les habilitats dels estudiants d’Arquitectura en territori nacional i internacional i, a més, els donarà l’oportunitat d’exposar els seus projectes en format FF (Four images Five minutes) davant d’un equip de professionals de l’arquitectura i la gestió de la ciutat. A més, la possibilitat de conéixer el repte des de dos dies abans que comence el concurs-experiència -que es desenvoluparà durant 24 hores, des de les 10 hores del divendres 29 fins a les 10 hores del dissabte 30- permetrà als participants preveure estratègies junt amb la resta dels membres del seu equip (quince grups en total).
Segons ha detallat durant la roda de premsa el director de la Universitat Europea de València, Ismael Olea, Architecthon és una iniciativa que sorgeix dins del Màster Universitari en Arquitectura de la institució acadèmica i “l’objectiu de la qual respon a la missió de la Universitat Europea de València: impactar positivament en els entorns en què està present”. “Amb aquesta iniciativa estenem el coneixement fora de les aules i demostrem que la universitat és un laboratori de pensament per a -i per- la ciutat i la ciutadania”, ha afegit.
Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià i Morell, ha fet insistència en com, gràcies a Architecthon, “els estudiants d’Arquitectura tindran l’oportunitat de dissenyar un dels espais més emblemàtics de la ciutat, com és la plaça de l’Ajuntament. Estem segurs que les propostes que isquen d’aquest esdeveniment enriquiran sens dubte el debat de com ha de ser la plaça, i podran servir d’inspiració per a el concurs internacional d’idees que definirà el disseny definitiu”.
El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “des del Consorci de Museus i des del Centre del Carme estem convençuts que la creació i la innovació necessiten un espai per a la investigació i l’experimentació, qüestions que no poden deslligar-se de la formació” i ha afegit que “la trobada Architecthon, que uneix tots aquests conceptes, ha trobat al Centre del Carme un espai idoni per al seu desenvolupament, obrint aquest centre dedicat a la cultura contemporània a altres àrees del pensament com és l’arquitectura, i a un esdeveniment que parla així mateix de la sostenibilitat com una manera de pensar en l’entorn urbà des de la igualtat, el respecte i la convivència”.
24 hores per a reinventar la plaça de l’Ajuntament Els 60 participants romandran concentrats durant 24 hores en un dels espais més emblemàtics de la ciutat de València, el Centre del Carme Cultura Contemporània, acompanyats per un equip de ‘coaching’. Allí hauran de buscar respostes compromeses, il·lusionants, somiadores i visionàries que ajuden a albirar el futur de la ciutat.
A fi de contribuir a la seua creativitat i benestar durant la competició, el Centre del Carme ha habilitat dos espais complementaris: un escenari que configura el lloc de treball per als equips participants i una àrea de ‘chillout’ a la zona del claustre renaixentista del centre d’art, en la qual els competidors podran descansar i reflexionar sobre les seues propostes, que hauran de presentar davant del jurat.
Després de la defensa dels projectes per equips, el jurat deliberarà sobre les propostes a porta tancada a fi de triar els guanyadors d’acord amb les categories establides. A les 14 hores del dissabte 30 de juny es donarà a conéixer el decisió del jurat. Els guanyadors i resultats de la convocatòria seran publicats en ArchDaily (Plataforma Arquitectura).
- Te recomendamos -