La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut el Museu del Corpus-Casa de les Roques, que alberga les roques i altres elements que participen en la Festa del Corpus.
El museu s’ubica en dos espais que es troben connectats: la Casa de la Roques, que va ser construïda en el segle XV, i el Museu del Corpus, que és del segle XVIII. Els dos edificis han sigut reformats al llarg de la seua existència per a actualitzar el seu discurs museogràfic i els espais expositius.
A la Casa de les Roques es guarden les històriques roques del Corpus, que són carros triomfals que ixen en la processó del Corpus tirats per cavalls que representen temes bíblics. Són onze roques: de Sant Miquel (1528), La Diablera (1542), de la Fe (1542), La Puríssima (1542), Sant Vicent Ferrer (1665), de la Santíssima Trinitat (1674), València (1855), de la Fama (1899), del Patriarca Sant Joan de la Ribera (1961), de la Mare de Déu dels Desemparats (1995) i del Sant Calze (2001).
Altres elements que s’hi exposen són les tres àguiles simbòliques, l’Arca de l’Aliança, la Cuca Fera, la Tarasca i el Drac de Sant Jordi.
Per la seua banda, a les plantes superiors del museu es mostra la història i la indumentària de les diferents danses que es fan durant la cavalcada o el convit: la moma i els momos, els gegants, els nanos i capgrossos, etc.
A més, s’hi sumen les col·leccions de cartells anunciadors i fotografies del Corpus i la reproducció del cèlebre Rotllo del Corpus, representació gràfica més antiga, concretament del primer terç del segle XIX, que mostra l’estat de la processó a València.
- Te recomendamos -