Vols ser rellevant en una administració gestionada per robots?Aquest dijous, 5 de juliol, s’ha presentat un tastet dels temes que es tractaran al Postgrau d’administració electrònica i govern obert, adreçat als treballadors de les administracions locals que estiguin immersos en el procés d’implantació de l’administració electrònica i el govern obert.
A l’acte, hi ha participat el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, que ha remarcat que el postgrau «ha de servir per proporcionar coneixements d’administració electrònica al món local, amb l’objectiu de millorar la formació contínua del personal de l’Administració pública local i capacitar-la per afrontar la gestió del canvi en el seu àmbit». En la presentació, Pilar Marquès, directora general d’Innovació i Formació de la Fundació UdG, ha expressat que «és prioritària per a l’administració del futur l’adaptació als canvis sorgits de la nova legislació i de les eines d’administració electrònica, així com la facilitació de nous recursos d’administració i gestió que ajudin a reflexionar-hi».
Segons els organitzadors, la bona acollida d’aquest postgrau confirma la necessitat de formació d’aquest tipus i les ganes de formar-se i millorar en aquest àmbit dels treballadors del món local. En aquest moment les places del postgrau ja estan plenes.
La proposta va néixer del compromís del Consorci AOC i de la Universitat de Girona, amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, de crear un postgrau al màxim d’ambiciós possible que permetés donar formació d’alta qualitat i reglada als treballadors de les administracions locals.
El postgrau l’han organitzat la Fundació Universitat de Girona i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Consorci AOC. Està codirigit per Anna Brunsó, responsable dels serveis de Bon Govern, Transparència i Participació Ciutadana de la Diputació de Girona, i per Miquel Estapé, director de desenvolupament de negoci al Govern Obert de Catalunya, que n’han fet una presentació general durant l’acte.
També hi ha intervingut Xavier Marcet, president de Lead To Change, empresa de consultoria en innovació estratègica, que ha dirigit diversos projectes d’innovació tant a l’empresa privada com per a administracions públiques, i ha parlat sobre innovació pública.
Al seu torn, Begoña Ballvé i Valentín Gómez, de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, han impartit el taller Lego Serious Play, d’innovació en la transformació cultural en un entorn digital, tenint en compte els valors públics.
El pressupost total del postgrau és de 50.100 euros (calculat per a un mínim de setze alumnes per a aquesta edició 2018-2019) i l’aportació màxima de la Diputació de Girona per fer-lo és de 30.000 euros.
L’aportació econòmica de la Diputació permetrà rebaixar els preus de les matrícules que hauran de pagar els alumnes. Així, els alumnes hauran d’abonar 1.375 euros. Sense aquesta aportació, el cost de la matrícula seria de 3.100 euros per alumne. Per tant, l’estalvi per alumne és de 1.725 euros, fet que contribueix a reduir el cost d’oportunitat per cursar aquest postgrau. Tal com es va explicar en la presentació del postgrau el mes de juny, aquesta activitat formativa, materialitzada en dos cursos que es poden fer per separat, pretén donar resposta a les necessitats de l’administració digital des d’una perspectiva integral. El primer dels cursos, d’administració electrònica, es planteja com un mòdul eminentment tècnic, que proporciona coneixements pràctics i professionalitzadors a treballadors públics del món local immersos en el procés d’implantació de l’administració electrònica en les institucions on treballen.
El segon curs, de govern obert al món local, és un mòdul més ampli que ofereix una visió del govern obert i de tots els àmbits que en formen part. S’hi parlarà de la transparència, la participació ciutadana, la col·laboració i el bon govern. En aquest curs s’introdueix una visió que inclou tant els aspectes vinculats a models de governança oberta des d’un àmbit teòric fins a solucions de caràcter pràctic, eines i propostes d’implementació.
Els objectius del postgrau són proporcionar coneixements avançats en administració electrònica al món local, donar informació actualitzada sobre la legislació i els canvis derivats de les noves eines d’administració electrònica, i proporcionar les eines necessàries per facilitar la reflexió sobre els nous recursos d’administració electrònica i de gestió.
La primera edició del postgrau començarà el 28 de setembre de 2018 i s’acabarà el 5 de juliol de 2019, i es durà a terme al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Girona).
- Te recomendamos -