Inicio Comunidad Valenciana La Renda Agrària valenciana augmenta en un 4,37%en 2018 i se situa...

La Renda Agrària valenciana augmenta en un 4,37%en 2018 i se situa en 1.998,63 milions d'euros

0


El valor de la Renda Agrària de la Comunitat Valenciana l’any 2018, en termes corrents, s’ha situat en 1.998,63 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 4,37% respecte a l’any anterior, d’acord amb l’estimació realitzada al desembre de 2018 pel Servei d’Estudis de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

La Renda Agrària en termes corrents per UTA (Unitats de Treball Anual) ha registrado un ascens del 5,80%,amb una disminució del 1,35% en el volum de treball de l’agricultura expressat en UTAs, segons la informació proporcionada per la ‘Enquesta d’Estructures de les Explotacions Agràries’ (INE) i estimacions basades en la EPA (INE) i en els Comptes de Cotització i Afiliacions a la Seguretat Social. Per a un deflactor del PIB del 1,38%,el valor de la Renda Agrària en termes constants per UTA ha crescut en un 4,36%..

La Producció de la Branca d’Activitat Agrària ha augmentado un 5,61% en valor, a causa de l’ascens del 5,18% en la quantitat produïda i del 0,44% en el preu. Aquest increment en valor de la Branca Agrària es justifica, fonamentalment, pel creixement del valor de la Producció Vegetal (+7,95%), ja que el valor de la Producció Animal ha patit una disminució del 2,40%.

Leer más:  Sucesos.- Detenido un hombre por apuñalar a su mujer en Paiporta

El creixement en el valor de la Producció Vegetal es va deure a l’increment del valor de tots els grups de productes provocat per l’augment de les quantitats produïdes (excepte en plantes farratgeres) i l’ascens dels preus, excepte en les hortalisses, el vi, l’oli d’oliva i les plantes industrials.

Pel seu pes relatiu cal destacar els increments en el valor dels cítrics (+5,25%), les fruites no cítriques (+7,36%), les flors, plantes de viver i plantacions (+6%) i les hortalisses (+1,70%).

En el cas dels cítrics el creixement de la quantitat produïda (+4,29%) va ser superior a l’augment del preu (+0,92%) mentre que en les fruites no cítriques l’ascens del preu (+6,66%) va ser major que el de la quantitat produïda (+1,59%).

Respecte a les hortalisses, el descens del preu (-6,63%) va ser compensat per l’augment de la quantitat produïda (+8,92%). En l’agrupació flors, plantes de viver i plantacions, el preu va créixer un 6%, mentre que les quantitats van romandre estables.

Leer más:  Las exportaciones de la Comunitat Valenciana aumentaron un 6,4% en julio y llegaron a los 3.181 millones de euros

La disminució en el valor de la Producció Animal (-2,40%) es va deure al descens del valor de la carn i bestiar (-5,21%) que no va ser compensada per l’increment del valor dels productes animals (+7,62%). En el primer grup van baixar els valors de tots els components, excepte el d’oví-caprí (+1,67%), mentre que en el segon grup van pujar els valors de tots els productes.

Les variacions de preus van oscil·lar entre el descens de 11,56% en el porcí a l’augment del 11,27% en els ous, mentre que les quantitats van variar entre la disminució del 11,77% en boví a l’increment del 7,06% en la llet.

Les despeses dels mitjans de producció corrents s’estima que han experimentat al llarg de 2018 un increment del 6,23% en valor, degut tant a l’ascens dels preus pagats pels productors i ramaders (+3,65%), com a l’augment de les quantitats produïdes (+2,49%).

L’informe complet de la Renda Agrària 2018 està disponible en la web de la conselleria i pot consultar-se en el següent enllaç: : consultar aquí

Leer más:  Sábado con tormentas fuertes en la Comunitat Valenciana, especialmente en Castellón

- Te recomendamos -