L’Institut Valencià de Cultura estrena a La Filmoteca el dijous 20 de desembre, a les 18.00 hores, ‘El mar nos mira de lejos’, de Manuel Muñoz Rivas.
‘El mar nos mira de lejos’ és el primer llargmetratge del sevillà Manuel Muñoz Rivas, muntador d”Arraianos’, ‘Slimane’ i ‘Deal Slow Ahead’, tres pel·lícules essencials d’un cinema espanyol que no està produït per grans grups mediàtics ni té vocació de desbordar les taquilles, però que rep des de fa uns quants anys l’aplaudiment dels festivals internacionals i de la crítica.
Presentada al Festival de Cinema Europeu de Sevilla, ‘El mar nos mira de lejos’ respon a una manera d’entendre el cinema similar a la de les pel·lícules esmentades d’Eloy Enciso, José A. Alayón i Mauro Herce, que és també la d’altres cineastes de la seua generació com Lois Patiño, Óliver Laxe o Diana Toucedo.
Es tracta d’un cinema de la recerca, que fa poesia de l’observació de la realitat i que no renuncia a trencar les fronteres entre documental i ficció, un dels filons creatius que més ha aportat al cinema espanyol de les últimes dues dècades.
‘El mar nos mira de lejos’ aborda la llegenda d’una antiga civilització que jau soterrada davall de grans extensions de dunes al sud d’Espanya. Des de fa més d’un segle diversos viatgers han arribat fins allí buscant les restes d’una ciutat soterrada per les arenes o per ventura una sort d’utopia extraviada. Ignorants d’aquells mites, uns pocs homes, a penes visibles entre els arenals, habiten hui en soledat aquell lloc enfront del mar.
- Te recomendamos -