Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona Inauguració de la cinquanta-setena edició de la Fira de Mostres

Inauguració de la cinquanta-setena edició de la Fira de Mostres

0


El president accidental de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, ha assistit aquest matí a les 10 hores a la inauguració de la cinquanta-setena edició de la Fira de Mostres, la fira multisectorial més gran de la província de Girona, emmarcada dins de la programació d’actes de la Festa Major de Sant Narcís.

Durant la inauguració, Fermí Santamaria ha fet referència a la crisi econòmica soferta aquests darrers anys i a la manera com ha afectat la Fira de Mostres. Tot i això, ha remarcat que, «malgrat que els vents han bufat, i amb contundència, molt fort en contra d’aquesta mena de fires al nostre país, cal reconèixer que la nostra Fira ha resistit el temporal de manera exemplar». A més, ha aprofitat l’ocasió per agrair «la categoria dels professionals que hi treballen i la confiança dels gironins i gironines, que no han deixat de venir», així com «l’esforç que hem fet les administracions que apadrinem Fira de Girona: l’Ajuntament de Girona, la Cambra de Comerç, la Generalitat i la Diputació de Girona». Finalment, ha agraït «la tenacitat dels expositors que ens fan costat en aquesta edició, tant dels que venen per primer cop com dels que hi tornen».

Leer más:  Dalmau inspecciona las construcciones en Llançà y lidera un tributo a Walter Benjamin en Portbou (Girona)

Amb el lema «57 anys teixint relacions de confiança», la Fira de Mostres de Girona tindrà lloc entre els dies 27 d’octubre i 1 de novembre, de 10 a 20 hores, al Palau de Fires de Girona. En aquesta cinquanta-setena edició, la Fira tindrà gairebé 400 expositors, dels quals quasi el 80 % provenen de les comarques gironines. A més, aplegarà unes 90 activitats emmarcades en els diferents sectors, de les quals cal destacar el Saló de l’Emprenedoria, els Ginteriors i l’Escenari Gastronòmic, espai destinat a promocionar el producte km 0, en què el segell de qualitat Girona Excel·lent gestionarà nombroses propostes d’activitats, tastos i concursos.

La Fira de Mostres de Girona és un espai anual on es promociona el comerç i l’exhibició de diversos sectors relacionats amb el món industrial, agrícola i comercial de la província i on s’exposen les últimes novetats i tendències. Enguany es preveu que la Fira rebi al voltant de 90.000 visitants.

Girona Excel·lentGirona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Tots els productes escollits s’elaboren cent per cent a les comarques gironines, i han estat seleccionats mitjançant tastos a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

Leer más:  Josep López de Lerma es nombrado Hijo Predilecto de Sant Feliu de Guíxols (Girona)

Al seu estand de la Fira de Mostres de Girona, Girona Excel·lent oferirà el seu Espai Tast, on s’han organitzat un total de 25 tastos que aniran tenint lloc de forma continuada al llarg dels sis dies que dura la Fira i en els quals es podran degustar els productes que han obtingut el segell per a l’any 2018-2019. Aquestes activitats, que estaran dinamitzades pel cuiner i divulgador gastronòmic Pep Nogué, seran gratuïtes i no caldrà inscriure-s’hi prèviament.

Les principals novetats de l’estand d’enguany seran els tastos de productes de les quatre noves categories: aigües, cafès, embotits i galetes, i els productes singulars com els garums, els sofregits, les conserves, les cerveses artesanes i les ginebres.

L’Espai Tast està situat a la primera planta del Palau Firal i romandrà obert del 27 d’octubre a l’1 de novembre de 10 a 20 hores.


- Te recomendamos -