Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona El Museu d'Art inaugura nova museografia pel retaule de Sant Feliu

El Museu d'Art inaugura nova museografia pel retaule de Sant Feliu

0


Ahir al vespre el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va assistir a l’acte de presentació que feia el Museu d’Art de la remodelació museogràfica de les seves sales 9 i 10, on s’exposa, desglossat, el monumental retaule de Sant Feliu de Girona. Es tracta d’una obra de grans dimensions (prop de 15 metres d’alçària i 11 metres d’amplada) i de molta complexitat que va ser executada al llarg de setze anys, del 1504 al 1520.

La peça va ser desmuntada i emmagatzemada a la catedral de Girona a l’inici de la Guerra Civil espanyola, l’any 1936, i des del 1976 la seva major part s’exposa al Museu d’Art, a les sales 9 i 10.

Amb la nova museografia, es millora l’accés a la sala i la presentació de l’obra, alhora que s’hi incorporen més elements a l’exposició i nous plafons explicatius que faran més comprensible una obra monumental. Com a nova eina museogràfica destacada, les sales disposaran d’un nou audiovisual, un petit curt de 6,41 min que evoca els treballs de cadascun dels mestres que van participar en l’execució del retaule.

Leer más:  Dalmau inspecciona las construcciones en Llançà y lidera un tributo a Walter Benjamin en Portbou (Girona)

Piñeira, que durant la seva intervenció a l’acte institucional va destacar la forta vinculació de la Diputació amb el Museu d’Art en la coorganització de projectes que ajuden a difondre el Fons d’Art custodiat al centre, va estar acompanyat del bisbe de Girona, Francesc Pardo; del director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda; de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la directora del Museu d’Art, Carme Clusellas.


- Te recomendamos -