Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona Albert Piñeira assisteix a la inauguració de l'exposició «Vides errants: Postguerres i...

Albert Piñeira assisteix a la inauguració de l'exposició «Vides errants: Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer»

0


La Casa de Cultura de Girona va acollir ahir dimecres la inauguració de l’exposició «Vides errants. Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer». En l’acte hi van ser presents Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Carme Pi i Sunyer, familiar; Jordi Font, director del MUME; Lluis Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura de Girona, i Gemma Domènech, en representació de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Es tracta d’una exposició que vol contribuir a una millor comprensió de l’exili republicà català a través del cas dels germans Pi i Sunyer, uns homes que arran del seu compromís amb la defensa de la llibertat i la democràcia es van veure abocats a emprendre el dolorós camí de l’exili. Tal com ha explicat Piñeira en la seva intervenció «A través d’aquesta exposició d’un cas individual de la família Pi Sunyer _com també va succeir a moltes altres persones_ es pot il·lustrar el que va significar l’exili per al nostre país, la derrota republicana en la Guerra Civil espanyola».

Leer más:  Dalmau inspecciona las construcciones en Llançà y lidera un tributo a Walter Benjamin en Portbou (Girona)

L’exposició, que es podrà veure fins al 17 de novembre, mostra el llarg i complex itinerari d’August, Carles i Santiago Pi i Sunyer, que, acompanyats dels membres de les seves famílies (amb un paper molt rellevant de les seves esposes: Carmen Bayo, Mercè Cuberta i Carme Cuberta, respectivament), van deixar el seu país amb l’esperança d’un retorn pròxim.

En definitiva, aquesta mostra, que comptarà amb documents i objectes originals procedents majoritàriament dels fons familiars, té el repte d’evocar una experiència d’exili amb totes les seves conseqüències: desarrelament, viatges i desplaçaments a través del món (entre Europa i Amèrica principalment), separacions familiars, preocupació constant per un possible retorn i, especialment, l’enyorança.


- Te recomendamos -