Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona La Diputació de Girona rep les companyies que actuen al FITAG

La Diputació de Girona rep les companyies que actuen al FITAG

0


La Diputació de Girona ha organitzat aquest migdia una recepció institucional per a les vint-i-nou companyies de teatre amateur que enguany participen al FITAG. Les companyies provenen de deu estats diferents (l’Argentina, Bèlgica, el Brasil, Cuba, l’Estat espanyol, Itàlia, França, el Marroc, Mèxic i Xile) i durant el festival oferiran un total de trenta-quatre espectacles. Les representacions teatrals s’estan fent a diferents espais de la ciutat de Girona (l’Auditori Josep Viader, el pati de la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, el Centre Cultural La Mercè, el Teatre Municipal, la Sala La Planeta, el cinema Truffaut i el pati del CaixaForum) i també a deu municipis de la demarcació: Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Pere Pescador i Vidreres.

L’acte d’avui ha comptat amb l’assistència de Fermí Santamaria, president accidental de la Diputació de Girona; Carles Ribas, cinquè tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, i Martí Peraferrer, director del FITAG. Fermí Santamaria ha destacat la interculturalitat a què dona peu el FITAG: «Catalunya és una terra d’acollida. Som un exemple de convivència i us agraïm que compartiu amb nosaltres el vostre art i la vostra afició al teatre», ha dit a les companyies.

Leer más:  Dalmau inspecciona las construcciones en Llançà y lidera un tributo a Walter Benjamin en Portbou (Girona)

Carles Ribas ha assenyalat que «el teatre amateur no significa no fer bon teatre, sinó no poder-ne viure» i també ha destacat que «el FITAG és extraordinari pels seus valors i per la seva capacitat de creació, i volem que compti amb espais per treballar tot l’any a la ciutat».

Martí Peraferrer ha agraït el suport i la sensibilitat de les administracions públiques amb el FITAG i també ha lloat l’interès de les companyies a participar al festival.  


- Te recomendamos -