Inicio Comunidad Valenciana El flamenc arriba a Sagunt a Escena amb 'Claroscuro', d'Ángel Muñoz

El flamenc arriba a Sagunt a Escena amb 'Claroscuro', d'Ángel Muñoz

0


El ball flamenc arriba a Sagunt a Escena de la mà del ballarí Ángel Muñoz, qui presentarà el seu espectacle ‘Claroscuro’, el dissabte, 11 d’agost, a les 22.30 hores, al Teatre Romà de Sagunt.

Les últimes entrades es poden comprar en la web www.saguntaescena.ivc.gva.es o a la taquilla del festival amb un preu que oscil·la entre els 15 i els 20 euros. El festival Sagunt a Escena ja ha venut totes les seues localitats en tres de les funcions realitzades fins ara.

El ballarí cordovés Ángel Muñoz torna a qüestionar, amb aquest espectacle, les estructures del ball flamenc. Aquesta nova obra fa un pas més en la investigació de la dansa i el so que ja va començar en la seua creació ‘Ángel: del blanco al negro’.

En paraules del seu director, Daniel Muñoz, en ‘Claroscuro’ “la música provoca el ball i, alhora, el moviment del cos condiciona el so”.

Aquest és el tercer espectacle d’Ángel Muñoz en solitari, creat en companyia de Daniel Muñoz “Artomático”, qui, a més d’ocupar-se de la música electrònica en directe, s’encarrega de la direcció d’un espectacle en el qual també intervenen Miguel Ortega al cant i la guitarra i Diego Villegas en els vents.

Leer más:  Talleres y una mesa redonda forman parte de las actividades de concienciación contra la explotación sexual

El muntatge està estructurat en set escenes, que van des de ‘Penumbra’ fins a la peça que li dona el títol, passant per números com ara ‘Sombras’, ‘Contraste’ o ‘Claridad’.

En el desenvolupament de l’obra d’Ángel Muñoz s’inclouen estils tradicionals del cant i ball flamenc com ‘granaínas’, malaguenyes i ‘abandolaos’, tangos, ‘soleá’ o ‘bulerías’, tot i que les seues estructures musicals i coreogràfiques són qüestionades partint de l’innovador concepte creatiu d’Artomático (Daniel Muñoz), músic que va debutar discogràficament amb ‘Electroflamenco’ (2016) i que ha treballat en diversos projectes amb ball flamenc i dansa contemporània.

En ‘Claroscuro’, Ángel Muñoz balla a partir de la música. Són la música, el ritme i el so els que el porten a ballar i això és una cosa central en aquesta obra: intentar que el moviment succeïsca, que siga motivat, i alhora que el moviment del cos vaja condicionant el so.

L’espectacle següent del festival Sagunt a Escena serà el dimarts 14 d’agost al Teatre Romà. Es tracta de ‘La ruta de la seda’, un concert de la formació valenciana Capella de Ministrers que recorre musicalment aquesta ruta llegendària de transmissió de béns, cultura i coneixement.

Leer más:  Sucesos.- Rescatan a un hombre herido tras caer en el Pico del Águila, en Albalat dels Tarongers

- Te recomendamos -