Inicio Comunidad Valenciana El Museu de Belles Arts de València rep més de 28.900 visitants...

El Museu de Belles Arts de València rep més de 28.900 visitants per la seua exposició 'Kleinmeister' de petits gravadors alemanys

0

El Museu de Belles Arts de València ha acollit amb èxit de públic l’exposició ‘Kleinmeister. El llegat de Dürer en la Col·lecció Mariano Moret’, que acaba de ser clausurada i que des de la seua inauguració, el 17 de maig, ha rebut 28.953 visitants.

Era la primera vegada que un museu espanyol dedicava una mostra monogràfica als Kleinmeister (‘xicotets mestres’), gravadors que van sorgir a Nuremberg al voltant de la figura del genial mestre del Renaixement alemany Albrecht Dürer.

L’exposició ha disposat de recursos materials de realitat virtual i augmentada que en feien encara més interessant la visita. A fi de facilitar l’acostament del públic a aquestes obres tan singulars, l’equip d’investigació Unit Experimental de la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat aplicacions de realitat virtual i augmentada que transporten l’espectador al món dels gravadors alemanys.

Les persones també han acudit atretes per la programació de conferències sobre les tècniques que desenvolupaven aquests artistes del gravat i pel concert de música alemanya del segle XVI a càrrec de Capella de Ministrers, que es va celebrar al Pati Vich del Belles Arts.

L’exposició constava de 141 obres: 127 estampes de distints artistes alemanys pertanyents a la Col·lecció Mariano Moret i 14 gravats de Dürer de la Biblioteca Nacional d’Espanya, un ampli panorama d’aquest interessant període artístic. Gravats i estampes d’autors coneguts com els germans Beham, Georg Pencz, Heinrich Aldegrever i la família Hopfer.

La Col·lecció Mariano Moret és una col·lecció privada d’estampes centrada principalment en gravat sobre metall del segle XVI. Es tracta d’una col·lecció privada amb vocació pública el principal propòsit de la qual és la difusió del gravat, una de les disciplines menys conegudes de l’art, i que fa accessibles unes obres que, a causa de la seua excepcionalitat i a les seues estrictes mesures de conservació, rares vegades s’exhibeixen en públic.


- Te recomendamos -