Inicio Comunidad Valenciana Sagunt a Escena ofereix aquest cap de setmana dos nous espectacles i...

Sagunt a Escena ofereix aquest cap de setmana dos nous espectacles i el seminari 'Directores davant dels clàssics'

0

El festival Sagunt a Escena continua les activitats i aquest cap de setmana presenta dos nous espectacles de l’Off Romà.

El primer d’aquestos és ‘La Ciudad Factoría’, que es podrà veure els dies 27, 28 i 29 de juliol a les 20.00 hores a la Casa de Cultura del Port de Sagunt, un text d’Albert Forment que ha produït l’associació Passió per Sagunt. Aquesta funció és una obra coral i hiperrealista que protagonitzen personatges històrics. ‘La Ciudad Factoría’ és una amarga epopeia real sobre les il·lusions humanes i els límits de les utopies.

‘La Ciudad Factoría’ conta com un empresari basc alça a la vora del Mediterrani una gegantina siderúrgia. Al voltant de la factoria creix una població caòtica. Els habitants d’aquesta, que han vingut de totes bandes, s’organitzen en sindicats, sobretot anarquistes, i la ciutat, l’escenari de la lluita de classes, assisteix a la caiguda de la Monarquia i l’arribada de la República.

Amparo Vayá ha dirigit l’obra. En la funció actuen 57 persones i la Unió Musical Portenya n’interpreta la música.

Leer más:  Lisette Oropesa está ensayando en Les Arts su debut europeo en el papel de Manon de Massenet

L’altre espectacle que s’estrena aquest divendres en un nou espai per a l’Off Romà és ‘Las Saturnales’, un espectacle gratuït que es representarà a les 20.00 hores al Museu Arqueològic de Sagunt. Les primeres funcions seran el 27 i el 28 de juliol i també es representarà els dies 3, 4 i 31 d’agost i l’1 de setembre.

‘Las Saturnales’ és una obra de titelles i actors i d’investigació d’elements singulars del Museu Arqueològic de Sagunt, que juga amb personatges reals que van viure a la ciutat de Sagunt, com ara Popília Rectina, el seu espòs Voconius Romanus, Plini el Jove i alguns esclaus. Les titelles són els senyors, els actors són els esclaus. Tres escenes en estàncies diferents del primer pis del museu i un recorregut final per trobar els tresors que té el museu arqueològic.

Com l’any passat, amb motiu de la celebració del festival, els dies 27 i 28 de juliol, al centre Cultural Mario Monreal de Sagunt tindrà lloc el seminari ‘Directores davant dels clàssics: diàlegs entre la visió artística i l’acadèmica’.

Leer más:  Investigadoras de Incliva y el IIS La Fe descubren posibles biomarcadores tempranos de Alzheimer en lípidos

El primer diàleg, el divendres 27, a les 10.00 hores, té el títol ‘Al voltant de les figures femenines del teatre clàssic: Antígona, Fedra, les amazones’. El segon diàleg, que es farà a les 17.00 hores, es titula ‘Les amazones: desafiament i poder. La inversió d’un mite guerrer’. I el tercer i últim diàleg, que es farà el dissabte 28 a les 10.30 hores, tractarà sobre ‘Adaptacions i versions teatrals de les obres de Blasco Ibáñez: ‘Els quatre genets de l’apocalipsi’ i ‘Sónnica y Acteón’.

L’objectiu d’aquest seminari és reflexionar sobre les figures mítiques i literàries i l’adaptació d’aquestes a l’espai escènic. S’ha partit de la visió més acadèmica i del repte que per a les directores teatrals implica portar-les a escena. Tot un imaginari que s’inscriu en l’ADN dels temps, que han reelaborat autors i que hui han de llegir-se amb les claus del present.

En el seminari participen noms com Diana Raznovich, Carme Portaceli, Margarita Borja, Juana Casado, Inma Sancho o Rosa María Rodríguez Magda, entre d’altres.

Leer más:  El PSPV-PSOE urge a Mazón a reunirse con Sánchez "priorizando los intereses de los valencianos sobre los del PP"

- Te recomendamos -