Inicio Comunidad Valenciana Economia impulsa la creació de la Càtedra Interuniversitària d'Economia Blava i la...

Economia impulsa la creació de la Càtedra Interuniversitària d'Economia Blava i la promoció del sector marítim-recreatiu

0


El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha signat un conveni entre la Generalitat i les universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx destinat a facilitar la creació d’una càtedra interunivesitaria d’Economia Blava, és a dir, la relacionada amb els sectors nàutic i marítim. L’import del conveni ascendeix a 30.000 euros per a l’exercici 2018.

El conveni es porta a terme amb la finalitat que, a través de la càtedra interuniversitària, es realitzen activitats formatives, de difusió i de recerca relacionades amb l’activitat del sector marítim recreatiu i professional de la Comunitat Valenciana.

En l’acte de la signatura, que ha tingut lloc a Elx, han participat el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Tadeo Pastor, i el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar.

El responsable d’Economia Sostenible ha assenyalat que «considera d’especial interès la creació de projectes destinats al foment dels principis vinculats amb l’Economia Blava en l’àmbit nàutic i marítim de la Comunitat Valenciana».

Per a Rafael Climent «des de la Generalitat es pretén impulsar els projectes destinats al foment dels principis vinculats amb l’Economia blava, per açò un dels principals objectius d’aquesta càtedra és l’elaboració d’un corpus de coneixement que posteriorment puga ser incorporat a les assignatures relacionades amb l’Economia, a través de totes les eines pròpies de la recerca, generació i difusió del coneixement teòric així com la seua aplicació pràctica».

Leer más:  Ivace+i destina tres millones de euros para instalar energía solar y así reducir la emisión de 2.400 toneladas de CO2

Les línies principals de treball se centraran enen laecopilació, organització i difusió del coneixement, així com de les persones expertes com a referents; el foment de la recerca per a l’ampliació d’aquest coneixement a través de la recerca i la seua publicació i divulgació; la aplicació pràctica, generant eines de sistematització i metodologies que sustenten l’aplicació de les teories en l’avaluació i anàlisi.

Entre les activitats de investigació que van a desenvolupar-se per part de la càtedra d’Economia Blava destaquen la realització de projectes de recerca i prospectiva que permeten identificar l’oferta nàutica i marítima de la Comunitat Valenciana; la promoció de trobades nacionals i internacionals de les persones expertes, de persones investigadores o d’iniciatives econòmiques o empresarials relacionades amb el sector marítim i l’Economia Blava.

A més, es preveu, entre altres iniciatives, la confecció de guies, itineraris o estudis didàctics, turístics, ambientals, esportius, d’inversió, d’emprenedoria o de noves vetes de mercat, que responguen a un plantejament econòmic sostenible, nou o d’interès final per a la generació d’ocupació i per a les empreses valencianes, així com promoure i dirigir tesis doctorals i concedir beques i ajudes a projectes de recerca.

Leer más:  El Centro de Nanofotónica de la UPV prolonga la vida útil de las baterías eléctricas de vehículos, bicicletas y patinetes

- Te recomendamos -