Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona Vint-i-set biblioteques gironines ofereixen servei de lectura a les platges, les piscines,...

Vint-i-set biblioteques gironines ofereixen servei de lectura a les platges, les piscines, les places i els jardins aquest estiu

0


Les biblioteques públiques de les comarques gironines tornen a sortir a l’exterior per oferir els seus serveis allà on els lectors passen l’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, llacs, terrasses… És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces o bibliojardins.

Són serveis d’extensió bibliotecària, l’objectiu principal dels quals és promoure la lectura com a activitat de lleure. En aquestes biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen jocs, recitals, lectures i propostes culturals per a totes les edats.

A partir de la primera quinzena de juliol, a les comarques de Girona, han entrat en funcionament vint-i-set equipaments d’estiu a les platges, piscines, llacs, places o jardins.

Només a la ciutat de Girona, n’hi ha sis; tres biblioplaces (Vista Alegre, Sant Narcís i Can Gibert del Pla) i tres bibliopiscines (piscina municipal de la Devesa i piscines del GEiEG de Sant Ponç i de Sant Narcís).

Leer más:  Un tren descarrila en Vall de Núria (Girona) sin heridos

D’oferta n’hi ha de tot tipus, des del biblioestany de Banyoles (a la Caseta de Fusta), el bibliollac de Puigcerdà (parc Schierbeck), el bibliopati de Begur o les biblioplaces de Palamós i de Ripoll (Espai Espriu), fins a les bibliopiscines d’Anglès, Arbúcies, Besalú, Breda, Figueres, Hostalric, Porqueres, Santa Coloma de Farmers, Sarrià de Ter, Sils, Vidreres i Vilobí d’Onyar i les biblioplatges de Blanes, Llançà, Palafrugell-Tamariu i Sant Feliu de Guíxols).

Adjuntem el quadre amb els equipaments a l’exterior que ofereixen les biblioteques de les comarques gironines, una imatge del bibliollac de Puigcerdà i una de la bibliopiscina d’Anglès.


- Te recomendamos -