Inicio Comunidad Valenciana La Biblioteca Valenciana rep 1.600 llibres de la Biblioteca Nacional publicats entre...

La Biblioteca Valenciana rep 1.600 llibres de la Biblioteca Nacional publicats entre 1958 i 1982

0


La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu rep 1.600 exemplars de la Biblioteca Nacional d’Espanya de llibres publicats entre 1958 i 1982 que s’incorporen als fons bibliogràfics.

La Biblioteca Nacional d’Espanya inicia amb la Comunitat Valenciana un procés de cessió de llibres relacionats amb el seu àmbit territorial i que enriquiran les seues col·leccions patrimonials, ja que moltes de les obres que es transfereixen són de difícil accés o es troben descatalogades. Cada peça suposa la tercera de les que va rebre la institució per depòsit legal durant més de cinquanta anys.

En el ple de la Conferència Sectorial de Cultura, celebrat el 10 de juliol de 2017, es va aprovar la proposta presentada per la directora de la BNE, Ana Santos Aramburo, de cedir a les comunitats autònomes aquest tercer exemplar, en virtut de la Llei de depòsit legal entre els anys 1958 i 2011.

Aquesta llei establia l’ingrés en la BNE de tres unitats de cada llibre que s’imprimia a Espanya. A partir de 2011, el nombre es va limitar a dues, i aquesta modificació ha permés, després de consultar la seua legalitat amb l’advocacia de l’Estat, que es puga cedir el tercer exemplar que va rebre durant aquests anys.

Leer más:  Sergio Hernández combina thriller, amor prohibido e historia en su novela 'La letra herida'

El contracte que regula les condicions del depòsit va ser aprovat pel Reial Patronat de la Biblioteca en la seua reunió del 16 de novembre de l’any passat. A més de la Comunitat Valenciana, altres comunitats han mostrat interés per la iniciativa: Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, Múrcia o Navarra. La BNE ja els ha facilitat un llistat amb els títols dels llibres que compleixen les condicions per a ser objecte de depòsit.


- Te recomendamos -