Inicio Comunidad Valenciana L'Institut Valencià de Cultura amplia per primera vegada les ajudes a festivals...

L'Institut Valencià de Cultura amplia per primera vegada les ajudes a festivals a altres activitats i esdeveniments cinematogràfics

0

L’Institut Valencià de Cultura convoca per primera vegada ajudes per a la realització d’esdeveniments singulars i activitats cinematogràfiques per a l’any 2018, que se sumen a la convocatòria d’ajudes a la realització de festivals.

En aquesta convocatòria seran subvencionables cicles de cineclubs, jornades professionals, ‘masterclass’, mercats i altres activitats organitzades per associacions professionals del sector audiovisual i concursos relacionats amb aspectes cinematogràfics.

Aquestes noves ajudes de l’IVC s’acompanyen amb un increment del pressupost. Així, es passa dels 60.000 euros del 2017 als 150.000 d’aquesta convocatòria.

D’aquesta quantia total, es destinen 105.000 euros per a festivals, per a un màxim de 35 ajudes; per a activitats i esdeveniments organitzats per associacions professionals s’assignen 27.000 euros, per a un màxim de nou ajudes, i per a cicles de cineclubs s’atorgaran 18.000 euros, que es podran distribuir entre un màxim de sis ajudes.

En cap cas les ajudes podran ser superiors als 6.000 euros ni tampoc al 50 % del pressupost del festival, esdeveniment o activitat. La sol·licitud es farà telemàticament en la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura.

Leer más:  El Tribunal Supremo condena al asesino de Marta Calvo a prisión permanente revisable

En les ajudes de festivals es garanteix que almenys tres dels projectes que reben ajudes se celebren a les comarques d’Alacant, i dos, com a mínim, a les de Castelló. Si no es presenten suficients projectes per a cobrir aquests mínims, les ajudes romanents seran destinades a la resta de projectes.

Per a la concessió de les subvencions es tindrà en compte l’interés cultural del projecte, l’especialització, el pressupost, la incidència social, especialment als municipis de menys població o el nombre d’edicions o activitats anteriors dutes a terme.


- Te recomendamos -