Uns 1.720 joves començaran a treballar enguany en entitats locals de la província d’Alacant gràcies al programa del Servei Valencià d’Ocupació, Avalem Joves Plus. Així ho ha anunciat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, en l’acte de presentació d’aquest programa junt la directora general d’Ocupació i Formació, Eva Hernández.
Avalem Joves Plus consisteix en un pla de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d’entitats locals de la Comunitat Valenciana. Aquest programa té una triple finalitat: millorar l’ocupabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar-los experiència laboral i posar en valor el talent jove en l’Administració pública.
“L’objectiu principal és facilitar que els i les joves puga adquirir experiència laboral en les entitats locals de la Comunitat, com a forma d’incrementar el seu bagatge professional, millorar les seues opcions en el mercat laboral i contribuir al benestar de la societat valenciana en el seu conjunt”, ha resumit Nomdedéu.
El pla del #NouServef contra la desocupació juvenil ha incrementat la inversió en aquesta nova edició a més de 100 milions d’euros, cofinançats pel Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea, i generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en en ajuntaments, mancomunitats i diputacions de tota la Comunitat.
En el cas de la província d’Alacant, són 122 els municipis que s’han acollit a aquest pla per a lluitar contra la desocupació juvenil; entre ells, destaquen la ciutat d’Alacant, que contractarà a 359 joves, seguida d’Alcoi, amb 158 contractacions; Torrevieja amb 125; Elda, 108, i Benidorm, que crearà un centenar de llocs de treball.
Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments de la Comunitat, al voltant del 95% dels consistoris del territori valencià. “Gràcies la col·laboració entre els ajuntaments i el Consell podem dur a terme amb èxit programes com est, que ajuden les i els joves valencians a millorar la seua experiència professional”, ha assenyalat Nomdedéu.
L’èxit d’Avalem Joves A data d’abril del 2018, les dades de participació en els programes d’ocupació i inserció són positius: s’han realitzat més de 550.000 accions d’inserció i quasi 26.500 joves s’han beneficiat directament d’accions d’ocupació i formació.
Des de l’inici del programa Avalem Joves al maig del 2016, la taxa d’atur entre els menors de 30 anys s’ha reduït en la Comunitat en 4,5 punts percentuals i el nombre de joves aturats ha baixat en més d’un 16,7 %.
L’edició d’Avalem Joves de l’any passat va superar totes les expectatives de convocatòria i va ser un èxit en donar ocupació a uns 3.500 joves. El bon acolliment d’aquesta iniciativa ha motivat l’augment del pressupost destinat a aquest programa per a poder arribar al major nombre de joves possible.
El pla de xoc del Servef contra la desocupació juvenil va rebre el reconeixement de la Unió Europea i la Comunitat Valenciana va ser l’única autonomia seleccionada per Brussel·les per a exposar les experiències reeixides per a la integració social dels joves. Aquest tipus de projectes han contribuït al fet de que la desocupació juvenil a la Comunitat haja caigut per davall del 40%, per primera vegada des de 2009.
El secretari autonòmic d’Ocupació ha recordat que és “el projecte més ambiciós que ha dut a terme l’Administració per a incentivar la inserció laboral dels joves”. En aquesta línia, ha explicat que per al #NouServef és “una prioritat la integració laboral dels col·lectius amb majors dificultats d’inserció, com és el cas de la joventut”.
Per a això, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat en marxa una sèrie de polítiques que posen el focus en grups específics per a crear un mercat laboral més inclusiu.
En el cas d’Avalem Joves Plus, tots els contractes subvencionats seran de dotze mesos, ja que el Servei Públic d’Ocupació aposta per una major estabilitat que facilitarà l’adquisició d’una experiència laboral més àmplia.
Nomdedéu ha conclòs que “les persones joves contractades podran aprofitar aquesta experiència per a retornar-la al teixit econòmic i social de la Comunitat, contribuint decididament a elevar la productivitat, la innovació i la creativitat de l’economia valenciana”.
- Te recomendamos -