L’Institut Valencià de Cultura a Castelló aquest cap de setmana continua oferint una programació variada a tots els espais que té a la ciutat. El dissabte 26 a les 20.00 hores, al Teatre Principal tindrà lloc la representació única de l’obra dramàtica ‘He nacido para verte sonreír’, que interpreta Isabel Ordaz i Fernando Delgado-Hierro.
Aquesta producció de la companyia Teatro de La Abadía, en castellà, i que dirigeix Pablo Messiez, explica la història de la relació entre una mare i un fill que s’acomiaden mentre esperen el pare que vindrà a buscar-los; de seguida partiran per a un viatge llarg, encara que d’alguna manera el fill ja se’n va anar fa temps. El pare ha de portar-lo a un hospital i deixar-lo internat perquè es cure del trastorn mental que té.
Paral·lelament, al Museu de Belles Arts continuen actives les exposicions de Pepe Carvalho, una mostra col·lectiva d’artistes visuals que homenatgen el personatge més famós de Vázquez-Montalbán, i l’exposició ‘Emilio Varela. El laberint lluminós’, que presenta la vessant més avantguardista i experimental de l’artista alacantí.
Alhora, al vestíbul del museu es pot visitar el projecte documental ‘Fishshot. Imaginaria. Fotografia a la primavera’, que tracta sobre la soledat, l’aïllament emocional i la repressió de sentiments a la societat finlandesa.
Programació familiar diversa Les activitats infantils i familiars tenen una importància destacada també a les propostes de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló. El diumenge 27 de maig a les 19.00 hores, la sala simfònica de l’Auditori acollirà “El carnaval dels animals”. La companyia Artes Visuales, junt amb l’Orquestra Simfònica de Castelló, proposa un redescobriment de l’obra orquestral de Camille Saint-Säens.
?L’espectacle familiar, recomanat a partir de sis anys, busca acostar el món de la música, la dansa i el teatre als xiquets i a les xiquetes, i fomenta el desenvolupament pedagògic de la imaginació, ja que permet associar els diversos ritmes musicals amb els diferents diàlegs i característiques dels animals que es representen, de manera que es pot comprendre i reconéixer la capacitat comunicativa de la música, la dansa i el teatre.?
Com altres activitats familiars, el dissabte 26 de maig a les 10.30 hores, es farà una nova edició del taller Leonardome al Museu de Belles Arts de Castelló, una activitat pedagògica innovadora que proposa construir cúpules a partir de peces de fusta i diversos patrons que va idear Leonardo da Vinci fa 500 anys.
I diumenge, 27 de maig, a les 11.00 h, tindrà lloc a la sala de cambra M. Babiloni un nou taller musical per a embarassades, Amb bombo i platerets, on es tracta la música en les etapes prenatal i perinatal. Un espai per a enriquir el desenvolupament del bebé a través de la música, la veu, el cos i el moviment, dirigit a futurs pares i mares (gestants o adoptants) que desitgen incorporar la música en el procés educatiu dels fills i les filles.
Cada sessió, de dues hores, inclou un taller teoricopràctic participatiu amb la psicòloga Amanda Meliá de Alba i un microconcert a càrrec de la soprano Quitèria Muñoz i l’arpista Úrsula Segarra.
- Te recomendamos -