Inicio Comunidad Valenciana El Consorci de Museus llança la tercera edició de la seua Aula...

El Consorci de Museus llança la tercera edició de la seua Aula d'Estiu a Castelló, València i Alacant

0


El Consorci de Museus llança per tercer any consecutiu l’Aula d’Estiu, una escola artística d’estiu per a xiquets i xiquetes, que enguany s’estén també als museus alacantins, a més de celebrar-se a València i Castelló.

L’Aula d’Estiu és una escola artística d’estiu basada en el joc com a eina d’aprenentatge on els xiquets i xiquetes poden desenvolupar la seua sensibilitat artística en un espai privilegiat com són els museus i els centres d’art valencians.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha explicat que “l’Aula d’Estiu s’emmarca dins del nostre projecte d’educació i mediació, on tenen cabuda propostes dirigides a totes les edats, des de la primera infància” i ha afegit que “des del Consorci de Museus estem fomentant els ensenyaments artístics com a eina fonamental en el procés d’aprenentatge, entenent l’art com un vehicle d’expressió, de comprensió i creixement personal”.

Dirigida a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys, l’Aula d’Estiu obrirà les seues portes del 25 de juny al 27 de juliol, al Centre del Carme de València i al Museu de Belles Arts de Castelló, i del 2 al 27 de juliol al Museu d’Art Contemporani d’Alacant i al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant.

Amb l’objectiu d’impulsar la creativitat entre els més menuts, l’Aula d’Estiu ofereix diverses activitats com tallers creatius, rutes culturals on promoure la curiositat per la cultura del seu entorn, visites a altres centres culturals i fins i tot l’oportunitat de participar en sessions de treball amb artistes de diverses disciplines així com altres professionals de la cultura.

Pérez Pont ha destacat la importància del contacte directe amb els creadors, “cosa que els fa sentir partícips del projecte artístic perquè ho assumeixen com una experiència pròpia i enriquidora”.

El període de matrícula per a cada seu ja està obert. Durant el mes de juny es convocaran reunions informatives. Informació i reserves 96 192 26 44 / 96 315 20 24 o en l’adreça electrònica: didacticacmcv@gva.es

Pinta València (Centre del Carme, València) El projecte dels valencians Pinta València és l’encarregat enguany de dirigir la iniciativa al Centre del Carme, al voltant de tres eixos vinculats entre si: ciutat, pintura i cultura contemporània.

Una aproximació a diverses manifestacions artístiques mitjançant jocs creatius, tallers i laboratoris experiencials despertarà en els més menuts la capacitat creativa i d’anàlisi per a dur a terme idees i projectes de forma imaginativa, flexible i resolutiva.

El projecte unirà pintura, educació i entreteniment, i buscarà estimular la destresa manual i potenciar l’alfabetització visual dels xiquets i xiquetes utilitzant diversos materials i jocs creatius. Es pintarà un mural col·lectiu i es visitaran centres culturals de la ciutat per a valorar la ciutat de València, concretament, el barri del Carme. A més s’organitzaran trobades amb artistes com Alejandro Mañas o Fermín Jiménez Landa.

Quadricronomia al MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant) El col·lectiu alacantí ‘Explicarte’ oferirà una travessia de quatre setmanes al voltant del món del color i les emocions que provoca.

Els seus participants experimentaran amb el color com a mitjà d’expressió, com a joc i com a aprenentatge. Descobriran el color que contenen les col·leccions del Museu i com ha sigut utilitzat pels diversos moviments artístics des del segle XX fins a l’actualitat. S’invitarà els xiquets a crear les seues pròpies obres d’art a partir de tot el que els colors ens transmeten i suggereixen: olors, sabors, sons o textures.

Els tallers es complementaran amb projeccions de pel·lícules didàctiques, visites a museus i espais d’interés i visites d’artistes i professionals. A més, els divendres les famílies podran assistir per a veure les activitats.

Circ i altres arts per totes bandes (Las Cigarreras, Alacant) El projecte Circarte (Festival de Circ Contemporani d’Alacant) fa la seua parada enguany a l’Aula d’Estiu del Centre Cultural Las Cigarreras i proposa una experiència creativa, variada i global mitjançant les tècniques de circ i la seua fusió amb el teatre, el moviment, la dansa i la música.

A través d’activitats diverses com sessions de malabars, construcció dels teus propis elements de malabars amb materials reciclats, equilibris, acrobàcies, ‘clown’, comèdia gestual, teatre físic, jocs de moviment i dansa, mímica, coreografies? els xiquets i xiquetes desenvolupen agilitat, sensibilitat i consciència, entenent el circ contemporani com una bella experiència participativa, de treball en equip, que fusiona arts i destreses, sense explotació humana ni animal.

Bolimini “L’art parteix de dins nostre” (Museu de Belles Arts de Castelló) Al Museu de Belles Arts de Castelló l’empresa castellonenca Bolimini dirigirà l’Aula d’Estiu sota el lema “L’art parteix de dins nostre”, una experiència lúdica a través de les arts en què es vincularà art i reflexió.

La proposta posarà en relació llenguatges artístics diferents: teatre, dansa, música i arts plàstiques per a generar un esperit crític i promoure l’expressivitat com una dimensió bàsica de la dignitat humana i de la inclusió social.

Es buscaran diverses maneres de relacionar-se reforçant la identitat dels xiquets i xiquetes, tant individualment com en grup. S’organitzaran visites pel museu i altres llocs d’interés com el Teatre Principal o l’Auditori. S’endinsaran en temàtiques artístiques diferents cada setmana, sobre les quals es reflexionarà entre tots i totes. Professionals del sector participaran juntament amb els xiquets i xiquetes explicant la seua experiència, com Sofía Piqueras (art i cuina), Marta Martín (artista de circ), Núria Vizcarro (arts escèniques) i, Irene Pérez (arts plàstiques).

Els dimecres, per a refrescar-se, hi haurà jocs amb aigua: pintura amb esprai d’aigua, gimcana aquàtica? i els divendres, a última hora, es faran activitats artístiques en família.

Mentrestant els participants aniran produint material per a fer, al final, una intervenció al Museu com a testimoni de tot el treball realitzat i l’experiència viscuda.


- Te recomendamos -