La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut el Museu de les Ciències Naturals El Carmen d’Onda, que conté una notable exposició d’exemplars de fauna, flora i minerals.
Actualment hi ha més de 2.000 espècies d’animals dissecats: mamífers, aus, peixos, rèptils, crustacis i batracis. Així mateix, hi ha prop de 5.500 espècies en la secció Invertebrats, més de 1.500 plantes en els herbaris, 3.500 minerals, més de 500 fòssils i el mateix nombre en la secció Malacologia (mol·luscos), així com mig centenar de peces anatòmiques i unes altres més en la secció Osteologia (ossos).
El museu va obrir les seues portes en 1965 en un ampli edifici de diverses plantes, encara que l’origen es remunta a 1952, quan el Col·legi dels Pares Carmelites d’Onda van crear un gabinet per a les classes de Ciències, Física i Química.
A la planta baixa es troben les oficines, el laboratori, les aules, la biblioteca i sales temporals d’exposició. També hi ha trenta-dues vitrines amb la fauna del món, excepte les aus de grandària menor, que es troben a la planta primera junt amb les seccions d’Osteologia, Anatomia, Malacologia, Oologia, Fitopatologia, Entomologia i Botànica. A la segona planta es mostren un estudi de la matèria, la formació de l’univers, la Terra, l’evolució fins a formar la vida i l’evolució fins hui.
El museu té l’objectiu de ser una institució activa que treballa en l’estudi i la documentació del patrimoni mediambiental de la zona per a interpretar el present més immediat de la nostra societat i destacar aquells elements significatius i identitaris que són propis del nostre territori.
- Te recomendamos -